Priser är cirkapriser!

Pris kan variera beroende på pälskvalitet och hur samarbetsvillig din hund är.

Om du vill veta exakta priser så är du välkomnen att höra av dig

så pratar vi mer om din ras. Vill du underlätta för mig så borsta gärna igenom din hunds päls innan ni kommer till mig. Sommartid är jag väldigt tacksam om du tar bort ev. fästingar innan besöket!

 

Klor

125:-

 

Genomborstning/underullsborstning

Pris beror på hurdan strukturen är på pälsen (lång/kort/tovig)

550-1000:-

 

Tovutredning

1000 kr/h

 

Klippning inkl. bad & kloklipp

Mindre raser (Bichon, Shih Tzu mfl) från 895:-

Medelstora raser (Cocker spaniel) från 1100:-

Stora raser (Springer spaniel, labradodle, Golden retriver mfl) från 1450:-

 

(I priset för klippning ingår alltid ett bad för ett bättre & finare slutresultat)

 

 

Trimning strävhårig

(Tax, Border terrier, Jack russel) från 950:-

(Norwich terrier, Schnauzer, Cocker spaniel) från 1200:-

(Airdale terrier, Springer spaniel) från 1500-2000:-

 

(I priset ingår ett bad efter trimningen om så önskas, med hudvänligt schampo)

 

Cocker spaniel valptrimning "8-12 månader"

(Valpens päls ska vara mogen att ryckas, om inte så får valpen ont!)

från 1400:-

 

Det är viktigt att hunden INTE har badats innan ryckningen på minst 1-2 veckor!

 

Puts

Klor, tassar & ansikte 300-550:-

 

 

Hos mig kan du betala med kort/kontant/swish.


Tjänster


Genomborstning

Om din hund har mycket päls och du inte har tid eller ork att borsta igenom pälsen så kan jag hjälpa dig. Har din hund mycket underull så blir det en underullsbortsning.


Underullsborstning

Har din hund mycket underull så kan jag hjälpa dig med underullsborstning. Vill du slippa ulltussar på golvet så är det ett bra alternativ.


Klippning

När ni kommer till mig så börjar vi med att gå igenom hur du vill ha din hund klippt. Har hunden en tovig päls kan jag inte göra någon speciell frisyr utan måste då raka ner pälsen vilket är bäst för hunden. Jag grovklipper bort det värsta av pälsen innan badet. Efter bad och föning så finklipper jag, då jag vill åstadkomma ett fint resultat.


Trim strävhårig

När jag trimmar (rycker) din hund är jag väldigt noggrann och vill därför inte stressa mig igenom trimningen. Hunden ska känna att den är trygg hos mig och jag försöker alltid ta det lugnt så hunden kan slappna av. Jag rycker ALLTID för hand och använder mig inte av några vassa redskap som kan skada pälsen.


För att jag ska kunna rycka din hunds päls så är det viktigt att du inte har badat den med schampo på minst två veckor. Det är för att hårsäckarna kan ta skada och trimningen av din hund kan då göra ont. Bad efteråt trimning ingår med hudvänligt schampo om matte och husse vill.

Trimningen är såklart individuellt anpassande efter din hund, oftast mellan 6-10 veckor, men jag skulle rekommendera att trimma ordentligt i samband med varannan schamponering, det vill säga ca 1 gång i månaden.

Om hunden inte har blivit trimmad på ett bra tag, och man rycker bort all sträv päls så att den mjuka underullen är det enda som är kvar, så kan hunden se lite naken ut. Därför är det bra att trimma regelbundet så att hundens lager päls hinner växa till sig.


Cocker trimning/ Valptrimning

När man köper en cockervalp så är inte pälsen det första man ska tänka på. Vid 6 månaders ålder behöver valpen sin första trimning. Då putsar man till vid ansikte, öron, tassar, haka och klipper klor. Detta för att man tidigt ska vänja sin valp vid hantering och vad som kommer ske framöver.

Cockervalpar får mycket valppäls och det kliar i husses och mattes fingrar tidigt då man gärna vill ha sin cocker slät och fin. Men lugn bara lugn!

Man får absolut inte röra pälsen med sax då pälsen förstörs!! Man rycker ALLTID med fingrarna och håren måste dras i rätt riktning för att pälsen ska lägga sig fint.

Som ägare tror man att man kan trimma hunden tidigt men det är inte förrän valpen är 8-12 månader som pälsen är mogen att trimmas. Jag vet, det är en lång väntan men det är värt väntan då husse och matte kommer få en fin och välvårdad cocker spaniel framöver.

Många ägare väljer att klippa sin cocker då man inte orkar ta hand om pälsen. Det man då ska veta är att pälsen aldrig blir som den var från början när den växer ut, utan den blir lockig och inte slät.


Bad/spa

Vid klippning ingår ALLTID ett bad. Varför jag vill bada och föna din hund före finklippningen är för att det ska bli ett finare och mer hållbart slutresultat. Ett bad (spa) utan klippning går såklart också jättebra där din hund blir badad och fönad!

När jag badar din hund kommer jag använda mig utav ett schampo av K9 serien. Det är ett milt och skonsamt schampo som har en lugnande effekt på hud och hårbotten. Det tillför näring, god fuktbalans och optimerar pälskvaliteten. Varför jag just har valt denna serie är för att jag hört att det fungerar riktigt bra och att det passar alla pälstyper. Det är utredande och snabbtorkande. Dessa produkter går att köpa hos mig.


Tovutredning

Om du behöver hjälp med att reda ut din hunds päls från tovor så kan jag självklart hjälpa dig. Om din hunds päls ser så illa ut att det inte går att fixa så är nedrakning det bästa alternativet. För att undvika tovor är det bra om du borstar igenom pälsen regelbundet innan besök hos mig, då det underlättar både för mig och hunden. Ni tjänar på det!


Övrigt

Kloklippning ingår alltid i besöket (bad & klipp).

Öronrengöring

Puts (tassar & ansikte)

För att kunna putsa tassar krävs det att hunden är ren.

Jag vill inte klippa i en sutsig päls då saxen går sönder.Varför ska ni välja just mig?

- Jag är noggrann och vill alltid göra kunden nöjd.

- Jag lyssnar alltid på dig och dina önskemål.

- Hos mig är din hund i centrum och jag skulle aldrig göra hunden illa.

- Det är viktigt för mig att din hund är glad när den kommer hit och glad

när den går med matte & husse hem igen.

- Jag stressar mig inte igenom din hunds besök hos mig, utan jag vill att den

ska känna sig trygg och avslappnad.